Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

BÍLÝ BALSAMICKÝ OCET
Autor: Michael Klíma | 29.6.2008 | Zbožíznalství

V některých odborných receptech se setkáte například s tím, abyste přidali "několik kapek Aceto Balsamico", což svědčí o tom že sám ten autor,nebo opisovatel protože nečte mé příspěvky, ani neví o čem mluví, protože již neříká jestli ten ocet má být "rosso" nebo "bianco" což z kuchařského hlediska je velice důležité.


Pokud se bílého balsamického octa týká, tak ten se tolik nepoužívá ani v Itálii, kde balsamické octy vzniky, a asi proto, že bílé balsamické octy nemohou "zrát" tak dlouho jako ty červené a mají také poněkud jinou, poněkud nasládlou chuť, kterou rozezná skutečně jen connoisseur.


Co je ale důležité je ta barva protože ten červený balsamický ocet, mimo své intenzivní vůně a chutě, má také velice intenzivní červenou, lépe řečeno tmavou barvu.


Hostovka není nějaká škola vaření a tak kdy, jak a kolik toho octa použít vám neřeknu, ale mohu vám prozradit, že pokud to s tím octem přeženete, tak ta charakteristická chuť a ani ta barva se nedá ničím přehlušit.


Tady v Americe jsou některé balsamické octy drahé jako potvora, ale v Německu dostanete půl litru bílého baslamického octa Roland Premium z Modeny za 2.75 Eu, přičemž normální bílý vinný ocet stojí 0,99 Eu, což jestli si myslíte, že ten bílý balsamický ocet potřebujete a používáte ho často, by nakonec nebylo nic tak hrozného. Kupovat ale celou lahev kvůli několika kapkám, pokud jím neuspokojíte znalce, je podle mně úplný nesmysl.


V Česku bude ale sofistikovaných gurmánů (a snobů) přibývat čím dále tím více a tak podle mého hesla dát lidem to co chtějí budete asi ten balsamický ocet používat protože když nich jiného je to ideální "conversation piece".



Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz