Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

PSYCHOLOGIE ROZMÍSTĚNÍ JÍDEL NA BUFETOVÝCH PULTECH
Autor: Michael Klíma | 21.12.2009 | O čem se nemluví

VÝŇATEK Z MANUÁLU CATERINGU KONCEPTU STEAKGRILL®

Bufetové pulty mohou být obdélníkové, postavené podél stěny s jednosměrným vyhrazeným přístupem, nebo volně stojící v prostoru  s jednosměrným přístupem po obou stranách, případně kulaté  „ostrůvky“ s přístupem se všech stran.

Jídla jsou na těchto pultech rozmístěna v souladu s určitými gastronomickými zásadami, nebo místními zvyklostmi. Jejich počet, množství a jejich druh, se řídí cenou,  počtem hostů, jejich společenským  postavením, ale hlavně jejich sofistikovaností, o čemž se z nějakého důvodu nikde nemluví.

          Při rozmístění jídel na pultech větší důležitost než znalost gastronomie, je znalost psychologiie. Totiž i když se o tom nemluví, tak na jedné straně chceme dát hostům to co chtěj, ale na druhé straně jenom to co jim za jejich peníze patří, nic více-nice méně.

V důsledku toho dáváme na bufety menší talíře, protože host může navštívit ten pult kolikrát chce tak jako tak, ale těmi malými talíři mu  to tak trochu zkomplikujeme. Do popředí dáváme tak zvané fillers, neboli hmotné saláty a laciná  jídla, kterými si host zaplní svůj talíř tak, že když dojde k těm dražším jídlům, což jsou většinou drahá masa a ryby, hostu moc místa na talíři již nezbývá.

 Michael Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz