Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:
Dobrý den pane Klíma, ještě než položím můj dotaz bych Vás chtěl pozdravit a popřát mnoho elánu do Vaší práce,jsem Vaším čtenářem a posluchačem a občas si dovolím s Vámi i nesouhlasit.Nyní k mému dotazu. Chystám se převzít jednu menší hotelovou restauraci na Šumavě,tento hotýlek bych zařadil do kategorie pro náročnější klientelu jak českou tak zahraniční,lokalita je prakticky u lyžařského areálu,takže samozřejmě je tu těch podniků více,i když větší konkurence je na bavorské straně. Nyní tedy přemýšlím o tom,jak by tento podnik měl fungovat tedy spíše o jeho gastronomickém zaměření,vzal jsem v úvahu lokalitu a klientelu a vychází mi,že bych nabídl regionální kuchyni,kde bych se zaměřil na kvalitu pokrmů,tedy používat pouze kvalitní suroviny,ryby,zvěřinu,jednoduše řečeno "z šumavských lesů,vod a hájů",myslím si,že by bylo scestné zavádět zde něco na způsob mezinárodní kuchyně apod. blbosti. Snad už dnes nastal čas k návratu české kuchyně,a rozhodně tím nemám na mysli "guláš se šesti za padesát korun",vím že to nebude jednoduché,ale snad mi k tomu pomůžou moje zahraniční zkušenosti z Rakouska a Německa,kde se v horských střediscích opravdu specializují na tu regionální kuchyni.Takže by mně zajímal Váš názor a pokud to zrealizuji pozvu Vás rád na oběd nebo večeři. S pozdravem Michael S.

Odpověď:
Vážený Miacheli S. Váš dotaz je vyložená chucpa a rád bych na něm demonstroval jak někteří lídé mohou být naivní v tom že si myslí, že já jsem ještě naivnější než jsou oni sami a proto Vám odpovím formou mé diplomacie. Já jsem se již někde zmínil o tom, že jsem pracoval jako dobrovolný konzultant neboli zadarmo, téměř po celém světě, ale nikdy jsem nepracoval za oběd nebo za večeři. Na strákách www.gastrnews.cz na kterých mně mnoho lidí uráželo a na kterých jste byl zřejmě jeden z těch kteří se mnou nesouhalsí, jsem nezištně předal nemalé množství velice hodnotných informací, ale dnes vím, že to tam také nepadalo na úrodnou půdu. Jinak ale konkrétně v Česku jsem jednomu člověku pomohl zcela nezištěně otevřít dnes již velice úspěšnou restauraci. No, a Vám a všem ostatním kteří to nevědí mohu říci že to bylo nezištně a jenom proto, že se ten člověk podepsal plným jménem, že mi o sobě napsal vše co bylo pro jeho záměr podstané, zejména to, že vůbec není z pohostisntví a hlavně že mi plně důvěřoval a že se zavázal, že bude se vším souhlasit a že udělá vše tak jak já mu řeknu. Vy oproti tomu jste se podepsal jen jako Michael S., naznačujete, že máte zkušenosti z Rakuska a Německa, v zásadě si odpovídáte na to na co se ptáte a ode mně očekáváte, že Vám za oběd nebo za večeři napíši můj názor což nemohu ale udělat už jenom z obavy, že byste s ním třeba nesouhlasil. Michael Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz