Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:
Proč jsme všichni v Čechách chucpa? Vážený pane Klíma! Děkuji Vám za odpověd na můj naivní dotaz co si myslíte o regionální kuchyni.Musím však říci,že nejsem natolik blbý abych si myslel,že mi za oběd či večeři uděláte kompletní koncept na regionální kuchyni.Pokud si pamatuji tak ani na gastronews jsem se nepodepisoval plným jménem,a tenkrát Vám to nevadilo,dokonce jste si z jednoho mého příspěvku udělal článek zde na Hostovce v jejích začátcích.Zřejmě jste nabyl pocit,že já jsem jedním z těch kritiků z gastronews,já pouze jednou vyjádřil svůj názor na Steakgrill,který tak rád propagujete na Hostovce.Já s Vámi vždy spíše souhlasil,ale to máte fuk,prostě jstě udělal špatnou zkušenost na gastronews a zahořkl jste vůči českým hostinským.A tak jste založil Hostovku,kde to všem českým gastronomům hodláte natřít,možná by bylo lepší kdyby jste napsal další skvělou kuchařku,možná je to tím,že už jste vzdálil české realitě,ono se toho u nás opravdu mnoho změnilo,a v mnoha případech k lepšímu. Hodil jste nás všechny do jednoho pytle,tady prostě není Amerika a osobně jsem tomu rád.Uznávám Vás jako velkého odborníka,proč jste tak zahořkl?Takhle české gastronomii nepomůžete,možná ani nechcete,jenom pouze vyrábíte další gastronomické laiky,kterým se snažíte namluvit,že hospodu může mít každý blbec a mnohdy tomu tak ještě je.Je mi zcela jasné,že máte jediný cíl,a to prodávat koncept "Steakgrill" úplným laikům,nikdo jiný by si to za peníze taky nekoupil,vždyt se stačí podívat na webové stránky tohoto zařízení,koukněte se na fotogalerie,jak vypadají jídla na fotkách,jak vypadá kuchyně,na interiér,na neupravený personál,opravdu by jste si to jako odborník koupil? A s tím pozváním na oběd to bylo myšleno upřímně a ne jako úplata za práci,ale je mi jasné,že radši slyšíte kritiku na naše pohostinství než chválu.Všechno není u nás ideální,ani v Té Vaší Americe,tak už přestante válčit s českými restauratéry,hoteliéry a dalšími z oboru,zahodte svou ješitnost a pýchu.Tenhle příspěvek se sem sice moc nehodí,ale já s k tomu musel výjádřit. S pozdravem Michael Stovicek

Odpověď:
Vážený pane Stov, nechtěl bych aby se z těchto stránek stal nějaký chat ve kterých si někteří Češi kteří se nikdy ale nepodepíši svým jménem tolik libují. Mýlíte se ale v tom, že mně to nevadilo, ba naopak jsem to nesčíslněkrát kritizoval a Vy jak se zdá jste se z mých kritik tohoto nešvaru poučil a konečně jste se podepsal svým jménem a proto Vám vlastně odpovídám. Začnu tím, že nejste moc pozorný čtenář protože byste se býval na těchto stránkách dočetl že chucpa je v zásadě drzost,opovážlivost, ale i odvaha, což ale má celou řadu jemných nuancí které jsem se pokusil popsat, tudíž prohlášení že všichni Češi jsou chucpa je při nejmenším blbost. Oproti tomu si já o sobě myslím, že jsem pozorný čtenář, ale nepodařilo se mi z Vašeho příspěvku vydedukovat, že se jedná o to co si já myslím o regionální kuchyni. Jinak ale se prokazatelně mýlíte, že všechny Čechy házím do jednoho pytle a také v tom, že vyrábím "gastronomické laiky" protože právě Hostovka je důkaz toho že opak je pravdou. Já se totiž ze studentů Hostovky snažím "vyrobit" sofistikované hosty kteří toho o gastronomii a pohostisntví budou vědět více než všichni absoventi těch dnešních hotelových škol. Je tudíž pravda, že studentům Hostovky jsem slíbil že z nich vychovám o mnoho lepší znalce gastronomie než jsou někteří ti šarlatáni kteří ho dnes provozují, ať již na to mají nějaký glejt nebo ne. Bohužel to ale nejde v kostce, jak si někteří lidé představují. Ctěl bych té mladší generaci předat všechny mé dobré i špatné zkušenosti které jsem za více než 60 let mé praxe nashromáždil, ale chce to čas a nevím, jestli se mi to za těch 20 let které mi do penze zbývají podaří, protože je toho totiž moc. Pokud se týká mého konceptu STEAKGRILL tak máte pravdu v tom, že věřím, že při patřičném know how a manuálech ho může provozovat téměř každý laik spíše než nějaký "rádoby" odborník, což se nakonec potvrdilo právě v té restauraci STEAKGRILL v Račiněvsi u Roudnice kterou se vy jako "odborník" snažíte kritizovat aniž byste tam kdy byl, což tedy je také nepředstavitelná chucpa. Ale já se na Vás proto vážený pane Stov nezlobím, protože my tady v té zatracené Americe máme rčení: "There is not such a thing as bad publicity", neboli že každá reklama, i ta špatná je dobrá. Děkuji. Mimo jiné si nemyslím, že dnes již tisíce opakovaně spokojených hostů této restaurace lze označit za gastronomické ignoranty, ba naopak, si myslím, že jsou si vědomi toho, že za své peníze zde dostávají to co jim patří. Jinak ale teď když jste se podepsal svým jménem a pokud napíšete i jméno té restaruace kterou budete zřejmě úspěšně provozovat, se můžete také připravit na kritiku, protože Češi, až na nějaké výjimky, kritizují jen ty úspěšné a těm neuspěšným to přejí. Pokud se týká mé ješitnosti a pýchy, tak to zahodit nemohu, protože je to můj trade mark na kterém jsem postavil moji kariéru. Mohu k tomu ale jen dodat, že naštěstí si nemusím nic vymýšlet a nemusím lhát, a starého psa novým trikům již nenaučíš a tak prostě jiný už nebudu. Jinak ale máte téměř ve všem pravdu a proto mi nezbývá než Vám při provozování té restaurace popřát hodně úspěchu. By the way, s tím prodejem konceptu STEAKGRILL jsem si to rozmyslel, protože se ukázal být tak dobrý, že by bylo škoda to někomu prodávat za jakékoliv peníze. Mihchael Klíma


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz