Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Pane Klima,
jak je vidět, tak ten váš článek o chřestu byl podnětem ku chřestovému festivalu. Asi byste o takových věcech měl psát více, aby se ti naši kuchaři trochu probudili.
Martin
Odpověď:
Vážený Martine,
ten chřestový festival nejspíše nebyl na základě toho mého článku, ale ten můj článek popularitě chřestu v Česku také nejspíše trochu pomohl.
Pokud se týká toho psaní tak já sice tady mám materiálu nejměně na 20 let, ale všechno se to musí překládat do češtiny. To víte, v Česku na to každý pořádný pan ředitel má svoji sexretářku, ale já jsem na všechno sám a také se mi nechce překládat něco co by mi pak lidé hodili na hlavu.
Když jsem ale psal o tom chřestu, tak jsem si vzpoměl na artychoky, které jsou zde v Kalifornii velice populární, které v Česku nejsou sice nic neznámého, ale které by sí možná také zasloužily nějaký festival a tak jakmile mi tady opadne ten fofro, tak o nich něco napíši
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv