Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:
Pane Klíma, vy určitě máte spustu vlastních receptů, proč se tedy s námi o ně nepodělíte. Děkuji, Karel Ostrý

Odpověď:
Vážený Karle, velice si cením vaši připomínky zejména proto, že jste se podepsal celým jménem, ale musím Vás zklamat. Hostovka není totiž nějaou školou vaření, ale i bez toho jsem já osobně se o mé recepty s nikým již nedělím protože díky internetu to není již tak jednoduché. OBJEVENÍ NOVÝCH JÍDEL "Objevení nového jídla přinese lidstvu více potěšení než objevení nové hvězdy", je údajně Savarinův vý‎‎rok kter‎ý má do dnešního dne platnost protože ono to s těmi novými jídly není tak jednoduché jak se zdá. Já se totiž domnívám, že objevení nějakého nového jídla je spíše náhoda než úmysl. Jsou sice kuchaři, včetně mně, kteří vezmou do ruky nějakou potravinu nebo několik potravin a s těmi nějak manipulují a experimentují aby z toho vytvořili nějaké dobré jídlo, ale u mně to není ve snaze přijít s nějakým receptem který bych chtěl nazývat svým vlastním. Oproti tomu je celá řada tak zvaných "opisovačů", překladatelů nebo sběratelů recetpů kteří je pak prohlásí za své vlastní a předhánějí se v tom, kolik receptů vlastní. Nicméně i já mám několik vlastních kreací, ale jsem velice opatrný je nazývat mým objevem, protože nejspíše s něčím podobným přišel někdo již předemnou. Některé mé kreace vznikly náhodou a i když je podrobně popíši tak není moc lidí kteří by je pak uvařili přesně podle mého receptu. Říká se, že kuchařina je umění, ale já o tom mám vlastní teori. Lidé velice zřídka mění umělecká díla jako jsou obrazy sochy, architektonická, literární, hudební a jiná díla a dá se říci že do jisté míry repektují autorská práva, ale ve vaření jim nic není svaté a obzvláště někteří čeští kuchaři jakékoliv jídlo okamžitě "vylepší". Já ale píši recepty i na objeávku tak říkajíce "na míru" neboli podle přání klienta, ale v tom případě trvám na přesném dodržení mé receptury. Vytvoření takového receptu ale není nic jednoduchého a takový recept je pak majetkem klienta jako je to v případě koncetu STEAKGRILL pro který jsem vytvořil většinu receptů a ty nemohu v plném znění nikde uveřejnit. M. Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz