Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobrý den pane Klímo,
asi v polovině září jsem se Vás dotazovala na nástrahy francouzského pohostinství. Nestačil jste mi odpovědět ještě před mým odjezdem do Francie, nicméně jsem si poradila snad v celku dobře. Pochutnala jsem si v Arles, v Montpellier a ve Strasbourgu. Sice jsem nepojedla v "Ritzu", ale vždy jen v napohled běžné restauraci. Ve všech jsem měla pocit, že jsem host a dokonce snad i vážený host, byť ani jedna z mých útrat nebyla omračující. Bylo to velice příjemné. Příští rok se chystám navštívit Aquitaine, bližší určení zatím nevím, stále vybírám. Mohl byste prosím poradit co si nemám nechat ujít a naopak čeho se raději vystříhat?
Mnohokrát děkuji.
Bauerová
Odpověď:
Vážená paní Baurová,
zaprvé se omlouvám za to, že odpovídám tak poždě. Vzal jsem si totiž větší sousto než jsem stačil rokousat a tak mám jakési zpoždní.
Já jsem se sice vyuil v Česku ale mám několikaletou praxi ve Francii, ale musím se přiznat, že celou řadu francouských jídel jsem se nauči i v jiných zemích a zejména v Americe, kde některé potraviny, zejména maso, jsou podstatně lepší než v samotné Francii.
Co ve Francii jíst a co ne, Vám nepradím, protože nejse něco jako www.labuzdopo.cz., což je veliká chucpa.
Jídlo je věc osobní preference a chutě se jen těžko dají posat.
Prostě to chce eperimentovat.
Hodně úspěchů,
Mihael Klíma
Koncept Steakgrill
Počet návštěv