Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobrý den,
žil jsem 40 v USA a poměrně dobře jsem se obeznámil s USDA hovězím masem na steaky. Nyní jsem už 10 let v České republice a ještě jsem nenašel restauraci (i takovou, která advertisuje, že steaky jsou jejími specialitami), kde by se maso (a i to, jak je připraveno) vyrovnalo tomu americkému.
Existuje taková restaurace, nebo řezník, kde by bylo možné dostat opravdové steaky?
Děkuji předem zaa odppověď, pokud možno i na e-mail.
Odpověď:
Nikde jsem nenašel Vaše ctěné jméno a proto se omluvám za to, že Vás jménem neoslovuji, což je v Americe považováno za velikou neslušnost. E-mailovou adresu jte také nepřidal a tak Vám odpovídám zde.
Co se týká USDA steaků, tak bohužel takové steaky nemůžete, právě díky těm specifickým zákonům, nikde jidne dostat. To ale není jen v plemeni těch dobytčat, ale i v jejich krmení, porážení, bourání, zrání, krájení a v neposlední řadě v jejich tepelném zpracování, dostat jinde než v Americe.
Restaurace STEAKGRILL, která jak jinak, se může v součassné době pochlubit těmi nejlepšími steaky z masa které je v Česku na trhu bohužel také nemůže dělat nějaké zázraky. Vaření nejsou nějaké čáry máry, jaká kvalita jde do hrnce, taková jde z hrnce.
Více v mých nesčetných článcích o mase na těchto stránkách a jiném odborném tisku.
Michael Klíma
Koncept Steakgrill
Počet návštěv