Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:
Pane Klíma, Když jsem byla v Americe tak jsem ochutnala koktejl Pina Kolada který mi velice chutnal. V Česku jsem ho ochutnala asi třikrát, od tak zvaných mistrů barmanů, ale nejenom,, že cena byla pokaždé jiná, ale pokaždé jiná byla i chuť ale i vzhled., takže jsou to vyloženě vyhozené peníze. Můžete mi napsat jak se ta Pina Colada dělá v Americe? Děkuji, Zuzka Novotná

Odpověď:
Vážená Zuzko, Protože jste přihlášená a plným jménem, tak Vám na těchto stránkách odpovím, ale také i proto, že moje odpověď může být poučením i ostatním studentům Hostovky. Jednak Vám vážená Zuzko musím říci, že ono to s těmi koktejly není tak jednoduché ani v Americe, protože i zde existuje několik verzí. Pokud jsou tyto verze v nějakém limitu, a používají základní ingredience (i když od různých dodavatelů) a ve stanovených poměrech, tak to některým ?znalcům? vyhovuje protože mají možnost srovnávat. Nicméně opravdoví znalci koktejlů pijí jeden, dva, maximálně tři koktejly které si doma dělají třeba podle svého a restauraci či barů o koktejl dle jejich receptury požádají. Pokud v daném podniku specifikované lihoviny či ingredience mají tam mu ho ochotně tak namíchají, ale jestli si myslíte, že to bude přesně tak jak si ten koktejl děláte sama tak jste na velkém omylu a to mluvím o profesionálních barmanech s několika desítek let praxe. Já vím, že máme u nás několik dobrých barmanů nicméně vše je to surovinách v technice, praxi a v množství kolik některých těch koktailů kterýkoliv barman namixoval a případně ochutnal. V Česku je bohužel praxe taková, že si někdo ve svých 19 letech udělá barmanský kurz, pak na nějaké soutěži eventuálně vyhraje nějakou cenu načež si otevře ?Barové studio? a oblbuje případné naivní zájemce. Přikládám Vám článek který jsem kdysi uveřejnil na stránkách www.gastronews.cz. Není to nějaký zázrak, ale od té doby, jako obyčejně na to téma nikdo nic lepšího nenapsal, nicméně se hned našlo několik lidí kteří tam také uvádí co si o té Piña Colada myslí. Je tudíž teď na vás abyste si teď vybrala z toho, co je na Českém trhu k dostání a nebo si nalézt nějaký jiný jed. □ Piña Colada(tekutý ananas) Podle jedné teorie Piña Colada je původem z Portorika. Koncem padesátých let jistý Don Ramón Lopez-Irizarry, který pracoval v malé laboratoři vynalezl kokosový krém (anglicky coconat cream), což byl delikátní homogenní krém připravený z křehké bíle dřeně kokosu. Tento krém se okamžitě uchytil a stal se originálním Coco López cream of coconut, který se později stal tajemstvím populárního drinku Piña Colada. Původně Don Ramón používal jeho kokosový krém k přípravě tropických desertů. V roce 1957 jeden barman v hotelu Karibe Hilton na Portoriku dostal ten vynikající nápad smíchat rum, ananasový džus a kokosový krém v mixeru, což se stalo velice populárním drinkem po celém ostrově. Dnes je Piña Colada nejčastěji objednávaným drinkem ve všech barech v San Juan. Základní recept: 30 g Coco López 45 g Puerto Rico rum 60 g neslazený ananasový džus Mixujeme asi 30 vteřin se 2/3 šálku drceného ledu (angl. crushed ice). Pro ?hutnější? drink přidáme lžičku smetany. Piña Colada(tekutý ananas) II. 60 g světlého rumu 3 lžíce kokosového mléka 5 lžic drceného ananasu ½ šálku drceného ledu Mixujeme asi 30 vteřin. Podáváme ve skle nebo ve skořápce kokosu s brčkem. Ozdobíme kouskem ananasu a nakládanou třešní. Florida Piña Colada 90 g ananasového džusu 2-3 lžíce vanilkové zmrzliny 20 g kokosového rumu 20 g tmavého rumu 2 střiky pomerančové šťávy ½ šálku drceného ledu Mixujeme asi 30 vteřin. Podáváme ve skle s brčkem. Meruňková Piña Colada (1 lt) 2 šálky vypeckovaných meruněk se sirupem 2 lžíce drceného ananasu ½ šálku kokosového mléka ¼ šálku světlého rumu 2 šálky drceného ledu Mixujeme asi 30 vteřin. Podáváme ihned dokud led neroztaje. Jak vidíte, tak fantazii se meze nekladou, tudíž v Česku se co nevidět setkáme se švestkovou nebo slivovicovou Piña Coladou na čemž nebude nic špatného. V současné době totiž v Americe probíhají debaty o vzniku člověka, ale žádný neví že člověk je vlastně ze švestky. Ze švestky je totiž slivovice, ze slivovice je opice, a z opice je člověk. Nicméně já vám mohu říci, že opice může být i z Piña Colady.


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz