Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
KRÁTKÝ A DLOUHÝ TÝDEN 2
Autor: Michael Klíma | 9.9.2007 | Případové studie
Již jsem si myslel, že se na ten můj přípěvek nikdo neozve a pokud ano, tak jenom někdo kdo by mi řekl, že nemám pravdu.
Jak je ale vidět tak jsem přeci jenom našel spřízněnou duši a kupodivu, dokonce i v jednom odborníkovi a tak se s Vámi o tom musím podělit i s moji odpovědí
Dobrý den p. Klímo.
Čas od času si přečtu některé Vaše články na Hostovce, většinou když mě zaujme to, o čem konkrétně píšete.
Dnes jsem narazil na článek KRÁTKÝ A DLOUHÝ TÝDEN. Již přes rok, co jsem začal pracovat ve funkci šékuchaře, se snažím přesvědčit F&B manažera a hlavně ředitele o nesmyslnosti, nezákonnosti a hlavně kontraproduktivnosti tohoto rozdělení pracovních směn.
Měsíc co měsíc přicházím s novými důvody a konkrétními příklady, jak tento systém škodí gastronomii - tedy i obrazu celého hotelu.
Nikdy mi ale nedošlo, že bych měl tyto jednotlivé důvody sepsat na jeden papír a přednést najednou.
Až po přečtení Vašeho článku. Najednou mi došlo, že nikdo nebude řešit problémy, na které - přestože se vyskytují často, se po měsíci vlastně zapomene.
Chci Vám tímto poděkovat za tento názor na KRÁTKÝ A DLOUHÝ TÝDEN, protože za prvé naprosto úplně se s ním ztotožňuji a už jsem myslel, že snad nikdo jiný, za druhé pomohl mi přichystat se do dalšího "boje" o zrušení tohoto systému rozdělení pracovních směn v naší firmě.
Přeji Vám mnoho úspěchů ve Vašem "boji" za českou gastronomii na světové úrovni, s pozdravem
František Michálek
Abertamy
□Vážený pane Michálku,
děkuji za Váš milý e-mail který mně utvrdil v tom, že přeci jenom mám v něčem pravdu.
Vy máte pravdu v tom, že je to boj a věřte nebo nevěřte já ho vedu již od Sametové revoluce a mnohdy si připadám jako Don Quijote, protože si myslím, že to nikam nevede. Teď jsem ale rád, že jsou již noví bojovníci kteří doufám v tom boji budou pokračovat.
Pozdravujte Abertamy. Já jsem tam tuším někdy v roce 1954 byl vedoucím restaurace U města Abertam, což byl tehdy zlatý důl, protože klientela byli horníci kteří vydělávali těžké peníze v Jáchymovských dolech a neměli to za co utratit a tak to nosili ku mně do hospody.
Abertamy bylo kdysi město pašeráků. Vyprávělo se tam, že tam kdysi chytli na hranici chlapa s ruksakem který vedl na provázku kozu.
Když se ho zeptali co to nese v tom ruksaku, tak řekl že žrádlo pro kozu.
Ti celníci mu moc nevěřili a tak si ten ruksak nechali otevřít a tam bylo kafe. "Kafe? Kafe koza přeci nežere".
"Když ho nežere, tak ho prostě nedostane", odvětil na to ten pašerák.
S pozdravem,
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv