Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
MICHELIN
Autor: Michael Klíma | 15.3.2008 | Gastronomie
Standa, jeden český kuchař se kterým se znám již několik let a který v současné době pracujue v Angli mně upozornil na několik článků o první české hvězdě Michelinu uveřejněných v ČR v mediích jako nova.cz, TV Nova, a ČTK slovy: "Myslel jsem si že to budu já".
Nemohu sice posoudit, jestli Standa na nějakou hvězdu Michelinu již má, ale nemyslím si, že je namyšlený. On prostě po několika letech v zahraničí má sebevědomí které většině našich kuchařům schází a proto přestože se všem těm zahraničním kuchařům vyrovnají stále hrají druhé housle.
Já oproti tomu, přestože jsem také Čech, jsem nepředstavitelně namyšlený a proto si myslím, že bych na nějakou tu hvězdu možná měl, ale myslím si také, že po tom co o tom Michelinu vím, což jsem napsal v mém článku HVĚZDY MICHELINU, bych jim ji hodil na hlavu.
Já jsem ale z hlouby duše přesvědčen, že někteří naši kuchaři si dnes již zaslouží ta nejvyžší mezinárodní ocenění a opravte mně pokud se mýlím, ale myslím si že ten zprofanovaný Michelin k tomu nepotřebují.
Michael Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv