Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
CASH BAR
Autor: Michael Klíma | 16.7.2008 | Co, kdy, kde a jak
Co to je cash bar, "open bar", "HOST BAR" nebo "NO HOST BAR", studenti našich hotelových škol vědí, protože se to na těch školách určitě vyučuje, ale někdo by mně musel přesvědčit o opaku když řeknu, že většina běžných návštěvníku našich hotelů a restaurací to neví.
Vy ale nejste běžní návštěvníci hotelů a restauací, ale studenti "Hostovky" a tak byste o těchto výrazech měli něco vědět už jenom proto, abyste věděli co Vám za Vaše peníze patří.
Cash bar v přesném překladu znamená "bar za hotové". Je to výraz se kterým se setkáte v pohostinství a v cateringu v anglicky mluvících zemích, zejména v Americe.
Cash bar je v zásadě opak výrazu "open bar" nebo "host bar", což býval v Americe veliký tahák neboli "buzz word", a jako studenti "Hostovky" byste význam těchto výrazů měli znát, abyste se eventuálně jako hosté nedostali do trapné situace a nebo jako hostitelé případně do rozporu se zákonem.
V Americe, jak asi víte, soudí každý každého při sebemenší příležitosti a v případě že se někdo při nějaké společenské funkci opije a způsobí nějakou škodu nebo neštěstí, tak zodpovědnost nese ten kdo ho do takového stavu přivedl.
No, a při "open bar" je jasné, že zodpovědnost nese hostitel, zvaný "host", a proto se s open bar v Americe již tak často nesetkáte.
Tudíž cash bar, znamená, že si každý musí ten svůj jed koupit za své, a tím pádem těch opilců je podstatně méně. □
Koncept Steakgrill
Počet návštěv