Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Agrodolce
Autor: Michael Klíma | 4.8.2008 | Gastronomie
Agrodolce je italský výraz pro sladko-kyselé se kterým se setkáte nejenom na italských jídelních lístcích.
V italské kuchyni to ale je také omáčka z pistácií a piniových jader, hořké čokolády, cukru octa, kandované citrónové a pomerančové kůry, rozinek, rybízového rosolu a hovězí šťávy do které se někdy přidává různé koření, případně ovoce a víno.
Tato omáčka se podává k pečením z mas a zvěřiny a ku grilovaným jídlům. Podobná agrodolce omáčka je připravená ze směsi sekané cibule, bazalky a petrželky usmažené v olivovém oleji a másle, okořeněná pepřem a skořicí a dokončená sekanými rajčaty, bílým vínem a cukrem.
Na francouzdkých jídelních lístcích s s touto omáčkou setkáte pod názvem "aigre-doux".
Anglický název "sweet and sour", což také znamená sladko-kyselé se ale ve většině případů vztahuje k čínským jídlům tohoto jména. □
Koncept Steakgrill
Počet návštěv