Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Aioli
Autor: Michael Klíma | 13.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Aioli
Aioli je výraz se kterým se na českých jídelních lístcích dnes běžně setkáte, ale někteří hosté nevědí co to vlastně je.
Aioli je italská dochucovací omáčka která je dnes již běžně v obchodech k dostání, ale v každé pořádné italské rodině si hospodyně dělá aioli sama protož to její aioli je nejlepší a jediné tajemství je poměr jednotlivých potravin.
Je to směs česneku, vajec, citrónové šťávy nebo octa a olivového oleje, neboli to je česnekem ochucená majonéza. Jsou ale různé variace, z nichž nejčastější je přidání hořčice. Ve Francii se aioli tradičně podává s rybami a plody moře a zejména s rybími polévkami ku kterým se rovněž podávají krutóny.
Aioli se obyčejně podává při pokojové teplotě, ale mělo by být uchováváno v lednici. Tradičně se aioli dělalo v kameném hmoždíři, ale jakémkoliv moderním mixéru dosáhnete stejných výsledků.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv