Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
SIDE JOBS
Autor: Michael Klíma | 17.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Side jobs, česky vedlejší práce, jsou v pohostinství práce spojené s výkonem hlavní činnosti některých zaměstnanců.
U kuchařů jsou to práce které s vařením nemají zdánlivě co společného, ale které jsou velice důležité a do povinností kuchařů spadají, jako je mise-en-place, údržba pracoviště v čistotě během přípravy jídel, čistění zařízeni a pracoviště po každé směně, apod.
Tyto práce se lyší od podniku k podniku a proto jsou přesně specifikovány v manuálu kuchyně formou check listu.
V obsluze vedlejší práce mají také svoji důležitost. Je to zejména příprava pracoviště včetně prostírání, , doplnění zásob a v mnoha případech i vaření kávy, příprava a drobných jednoduchých salátů či moučníků, případně výdej polévek, apod. Tyto práce jsou rovněž přesně specifikovány v manuálu obsluhy formou check listu.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv