Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Bain-marie
Autor: Michael Klíma | 20.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Bain-marie
je francouzské označení pro zařízení používané ve vědě a technice, ale i v kuchyni pro udržování potravin nebo materiálu při požadované teplotě pod bodem varu po potřebnou dobu.
Bain-marie se liší tvarem a velikostí. V českých kuchyních se tomuto zařízení říká zcela neprozaicky vana, a díky charakteru českých hotovek, byla kdysi nezbytným vybavením kuchyně. Dnes jsou vany nahrazovány teplými výdejními pulty s gastro nádobami, případně jinými zařízeními jako je například holding cabinets apod.
Já osobně ale na vanu nedám dopustit. Když chcete uvařit celého vlekého lososa, tak lepší nádobu než vanu k tomu nepotřebujete.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv