Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Kvásek
Autor: Michael Klíma | 20.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Kvásek
Kvásek je zahušťovací prostředek z hladké mouky a malého množství vody nebo mléka který se dá velmi snadno a rychle připravit, a který má své výhody.
Obzvláště kvásek připravený z vody, neobsahuje žádný tuk, tudíž má podstatně menší kalorickou hodnotu než jíška. Nevýhodou je, že oproti pokrmům zahuštěným jíškou, ve které mouka je již z části uvařená, se pokrm zahuštěný kváskem musí vařit nejméně 30 minut, případně o něco déle, aby se chuť mouky vyvařila.
Zbylý kvásek je výborné lepidlo na lepení tapet.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv