Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
BAKTERIE
Autor: Michael Klíma | 1.5.2009 | Hygiena a sanitace
BAKTERIE
Co to jsou bakterie to vám tady psát nebudu protože pokud chcete vědět co jsou to bakterie a které jsou užitečné a které ne, tak se podívejte na internet.
Chtěl bych se zde jen zmínit o jednom způsobu jakým se bakterie také množí.
Maminky když jdou s dětmi na záchod, tak v domění, že záchody jsou největším semeništěm bakterií své děti poučují a nabádají k tomu, aby na nic nesahali a ničeho se nedotýkali, aby si po použití záchodu umyli ruce a eventuálně aby dveře od záchodu otevírali a zavírali loktem.
Málokdo ale ví, že v porovnání se záchodovým prkénkem a zadky lidí, jejich ruce, obličeje a dokonce i holohlavé hlavy (o těch vlasatých ani nemluvě) mají těch bakterií daleko více.
Proto mi vadí když kuchaři a dokonce i někteří ti televisní komedianti a naši největší kuchaři, si při vaření otírají rukou jejich upocené obličeje, škrábou se všude možně a pak stejnými prsty ochutnávají jídla a olizují si je.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv