Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Alois Krofta
Autor: Michael Klíma | 20.7.2005 | Kdo, kdy, kde
Když pražský architekt Alois Krofta ve třicátých letech otevíral hotel Alcron (zkratka jeho jména), tak si jako šéfkuchaře s mezinárodní zkušeností přivezl Floriána Zimmermanna až z Nového Yorku.
Zimermann byl Čech, s několikaletou praxí ve Francii a v Americe a kdo si ho pamatujete tak víte, že nebyl žádná primadona. Zimmermann byl gentleman a podle mně měl daleko více zkušenosti s mezinárodní kuchyní než kterýkoliv z francouzských kuchařů kteří své umění ale uměli prodat lépe než on.
Od tehdejších kuchařů v ČSR se Zimmermann lišil tím, že nikdy nezvýšil hlas a který učedníky oslovoval "pane".
Architekt Krofta nejenom že dbal na personál, ale dbal i na vybavení hotelu, které na tu dobu nemělo chybu. Rovněž tak i kuchyně byla ukázkou jeho vysoké odbornosti.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv