Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Alois Krofta
Autor: Michael Klíma | 20.7.2005 | Kdo, kdy, kde

obr1

Když pražský architekt Alois Krofta ve třicátých letech otevíral hotel Alcron (zkratka jeho jména), tak si jako šéfkuchaře s mezinárodní zkušeností přivezl Floriána Zimmermanna až z Nového Yorku.

Zimermann byl Čech, s několikaletou praxí ve Francii a v Americe a kdo si ho pamatujete tak víte, že nebyl žádná primadona. Zimmermann byl gentleman a podle mně měl daleko více zkušenosti s mezinárodní kuchyní než kterýkoliv z francouzských kuchařů kteří své umění ale uměli prodat lépe než on.

Od tehdejších kuchařů v ČSR se Zimmermann lišil tím, že nikdy nezvýšil hlas a který učedníky oslovoval "pane".

Architekt Krofta nejenom že dbal na personál, ale dbal i na vybavení hotelu, které na tu dobu nemělo chybu. Rovněž tak i kuchyně byla ukázkou jeho vysoké odbornosti.


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz