Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Argula
Autor: Michael Klíma | 21.7.2005 | Jídla a jídelní lístky
Také ale rugula, rugola nebo rucola od latinského slova eruca znamenajícího "druh zelí", je listová zelenina z rodiny cruciférae, známá také pod francouzským názvem roquette nebo pod anglickým roket. Je to zelenina podobná špenátu nebo řeřiše. Používá se hojně v italské kuchyni; má o mnoho větší obsah Beta karotenu a vitamínu C než ostatní listové zeleniny.
Argula má malé ploché lístky s dlouhými stonky čímž se podobá také pampelišce kterou můžeme arguly nahradit. Má výraznou pepřovou chuť a vůni; čím vzrostlejší tím má výraznější hořčicovou chuť. Používá se často ve studené kuchyni k ozdobě jídel.
V Americe se setkáte s různými verzemi argula salátu v tak zvaných "lepších" restauracích. Lístky arguly se prodávají v plastikových pytlíčcích, ale většinou se přidává ku směsím listových salátů spolu s hlávkovým salátem (lettuce), špenátem (spinach) apod.
Argula smícháme s jinými salátovými listy (hlávkovým salátem, špenátem apod.
Pro každou porci salátu přidáme:
½ šálku vlašských ořechů
½ šálku Gorgonzoly
½ zeleného jablka krájeného na plátky
Podáváme s italským drezinkem nebo vinegretem.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv