Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
JAK SE STÁT SOFISTIKOVANÝM HOSTEM
Autor: Michael Klíma | 23.1.2010 | O čem se nemluví
JAK SE STÁT SOFISTIKOVANÝM HOSTEM
Sofistikovanost má několik významů a my se zde budeme zabývat sofisitkovaností v pohostinství.
K tomu stát se sofistikovaným hostem kindersstube nestačí, i když je to dobrý začátek, protože když nic jiného, tak alespoň víte jak se chovat u stolu. Nicméně to, že se někdo u stolu chovat neumí není ještě žádná ostuda, protože ne všichni jsme se narodili se stříbrnou lžičku v ústech a nejsme všichni absolventi nějaké hotelové školy, i když v česku to už dlouho trvat nebude.
Ostuda ale je, když se u stolu neumí chovat někdo u koho se to očekává jako jsou například celebrity, osobnosti, státníci, politici, nebo lidé kteří chtějí být, nebo jsou, jiným lidem dávány za vzor jako jsou restaurační kritici a recenzenti.
Sofistikovanost se nedá naučit čtením kritik nebo recenzí restaurací. Sofistikovanými hosty se také nestanete přes noc nebo návštěvou několika někým doporučených „GRAND RESTAURANT“.
Prostě to chce čas, a i když o tom nikdo nemluví, tak většinou i peníze a já vím o čem mluvím. Chtěl bych totiž mít ty peníze které jsme za posledních 60 let utratil za ta dobrá a špatná jídla a nápoje.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv