Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

ODBORNÍCI V POHOSTINSTVÍ
Autor: Michael Klíma | 23.1.2010 | Pohostinství

ODBORNÍCI V POHOSTISNTVÍ

Kdo jsou to osobnosti v českém pohostinství vím již relativně dlouho, a pokud to zajímá i vás, tak jejich seznam najdete na stránkách www.gastronews.cz na kterých ty tituly uděluje jejich šéfredaktor pan Jiří Řezáč.

 Dlouho jsem ale nevěděl, kdo jsou to „experti, šéfkuchaři, food kritici a odborníci v naši zemi“. Teď ale pan Dr. Maurer uveřejnil jména alespoň 45 (musí jich ale být více, kteří se podíleli na výběru prvních deseti nejlepších restaurací, v Česku, kterým tito odborníci udělili počet bodů, podle kterých byly tyto restaurace zařazeny do níže uvedeného pořadí. 

Pan doktor neuvádí, podle jakých kriterii tyto odborníky vybral,  a já se musím přiznat že o některých jsem nikdy nic nečetl ani neslyšel, což ale je nepodstatné, protože  je možné, že některé znáte vy: L. Baranik, L. Bárta, R. David, J. Dušek, I. Dvořák, M. Fojt, R. Fuchs, M. Hoffmeister, I. Chadima, D. Jakubec, M. Jiskra, R. John, J. Kolečko, K. Kollárová, P. Kovařík, J. Kracík, M. Kubec, M. Kuciel, M. Kuchař, J Markuzzi, P. Maurer, H. Michopulu, L. Milota, N. Mort, M. Motyčka, A. Munandar, R. Nerad, R. Paulus, M. Pešek, D. Petřík, P. Pospěchová, P. Pospíšil, V. Poštulka, M. Raditsch, M. Slezák, R. Smrčka, V. Sochor, P. Sváček, T. Sysel, D. Šašek, L. Ševčík, J. Štift, R. Šusta, I. Vodochodský, L. Vostárek.

 Pan Dr. Maurer také neuvádí, podle jakých kriterií byly ty restaurace hodnoceny, ale říká, že každý z těch odborníků napsal pořadí svých favoritů, za což si určitě zaslouží krediT a uznání, protože je to velice náročná práce spojená s nemalými finančními výdaji nemluvě o potřebném čase:

 130 bodů La Degustation Boheme Bourgeoise

91 bodů Allegro, Four Seasons

43 bodů Le Terroir

27 bodů Alcron, Radisson Blu

27 bodů Aromi

27 bodů La Finestra

26 bodů Café Imperial

26 bodů Divinis

23 bodů Ada, Hoffmeister

18 bodů Essensia, Mandarin Oriental

 Některé z těchto restaurací znám a proto se nedivím že měly relativně neuspokojivé recenze uveřejněné buď v Lidových, nebo Hospodářských novinách a mám je zkopírované, a tak mi ten výběr nepřipadá tak docela košer a stejně pochybný mi připadá ten výběr těch „odborníků“. Na každý pád to udělalo velkou kaňku na kredibilitě pana doktora Maurera.

 Michael Klima

 

 


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz