Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
NÁZVY KUCHYŇSKÝCH TECNIK
Autor: Michael Klíma | 29.8.2005 | Kuchyňské techniky
Hostovka není škola vaření ani škola řízení restauračních provozů.
Je to Pomyslná universita pro hosty, jejíž posláním je objasnit "studentům" (hostům) některá tajemství gastronomie a význam některých gastronomických výrazů což jim pomůže při výběru jídel jak na našich, tak i na zahraničních jídelních lístcích na kterých se stále ještě objevují francouzské odborné výrazy kuchyňských technologií, které jak se obávám nejsou dobře srozumitelné ani zaměstnancům v pohostinství natožpak hostům.
K Těmto francouzským výrazům ale dnes přibyly i výrazy používané v jiných světových kuchyních a to většinou v jiných řečech.
Studiem HOSTOVKY velmi rychle zjistíme, že znalost kuchařských technik, surovin a v neposlední řadě znalost kuchyňského zařízení spolu velmi úzce souvisí a ze bez jejich znalosti se student Hostovky neobjejde.
Já jsem již několikrát zdůraznil, že jako hosté nemusíme sice umět vařit, ale k lepšímu porozumění jídelních lístků musíme vědět co které označení kuchařských technik znamená.
V sekci KUCHYŇSKÉ TECHNIKY se budeme postupně zabývat kuchyňskými technikami se o kterých se na jídelních lístcích běžně mluví, ale které jsou jen velmi zřídka jsou blíže objasněny.
Pokud se s nějakým takovým výrazem na jídelních lístcích setkáte tak uděláte službu nejenom sobě, ale i mnoha jiným návštěvníkům restaurací kteří se stále ještě stydí zeptat pokud něco neví, když nás na takový výraz upozorníte.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv