Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

NÁZVY KUCHYŇSKÝCH TECNIK
Autor: Michael Klíma | 29.8.2005 | Kuchyňské techniky

Hostovka není škola vaření ani škola řízení restauračních provozů.


Je to Pomyslná universita pro hosty, jejíž posláním je objasnit "studentům" (hostům) některá tajemství gastronomie a význam některých gastronomických výrazů což jim pomůže při výběru jídel jak na našich, tak i na zahraničních jídelních lístcích na kterých se stále ještě objevují francouzské odborné výrazy kuchyňských technologií, které jak se obávám nejsou dobře srozumitelné ani zaměstnancům v pohostinství natožpak hostům.


K Těmto francouzským výrazům ale dnes přibyly i výrazy používané v jiných světových kuchyních a to většinou v jiných řečech.


Studiem HOSTOVKY velmi rychle zjistíme, že znalost kuchařských technik, surovin a v neposlední řadě znalost kuchyňského zařízení spolu velmi úzce souvisí a ze bez jejich znalosti se student Hostovky neobjejde.


Já jsem již několikrát zdůraznil, že jako hosté nemusíme sice umět vařit, ale k lepšímu porozumění jídelních lístků musíme vědět co které označení kuchařských technik znamená.


V sekci KUCHYŇSKÉ TECHNIKY se budeme postupně zabývat kuchyňskými technikami se o kterých se na jídelních lístcích běžně mluví, ale které jsou jen velmi zřídka jsou blíže objasněny.


Pokud se s nějakým takovým výrazem na jídelních lístcích setkáte tak uděláte službu nejenom sobě, ale i mnoha jiným návštěvníkům restaurací kteří se stále ještě stydí zeptat pokud něco neví, když nás na takový výraz upozorníte.


M. Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz