Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Hotchpotch
Autor: Michael Klíma | 4.11.2005 | Jídla a jídelní lístky
V angličtině hotch-potch znamená ?míchanice?, něco jako čínské "chop suey", a to je to co toto holandské jídlo je.
Je to něco jako "hoppl-poppl" o jehož původu mám určité dilema. V Holandsku hotchpotch je znám již od dob obléhání Leydenu, kdy se jím krmili jeho hladující obránci.
Dnešní, zřejmě vylepšený hotchpotch se dělá z hovězího boku bez kosti který se po opečení na horkém másle nakrájí na plátky, které se pak dusí s cibulí, mrkví a bramborami. Když je vše měkké, tak se ta zelenina a brambory rozšťouchají, osolí a opepří, omastí se tukem a k tomu se podávají plátky dušeného masa.
Já vím, že jako studenti Hostovky si to vařit nebudete, ale je dobré to znát pro případ že byste se s tím setkali na jídelním lístku někde v Holandsku.
□
Koncept Steakgrill
Počet návštěv