Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Vážený pane Klímo,
já nejsem už ten nejmladší a za ta léta jsem viděl několik jídelních lístků a tak mnohým těm francouzským výrazům které na jídelních lístcích jsou věšinou rozumím nebo mám několik lexikonů ve kterých jsem si některé ty výrazy vždy našel. V poslední době se ale naše jídelní lístky hemží výrazy keré v žádném slovníku ani na internetu nemohu nalézt. Já Vás tím nechci otravovat, ale můžete mi poradi kam nebo na koho se obrátit?
Moc děkuji,
Karel
Odpověď:
Vážený Karle,
Vaše příspěvek je velice zajímavý a na žádný pád to pro mně není nějaké otravování.
Na koho se obrátit Vám neporadím. Studenti našich odborných či hotelových škol mají nejspíše na koho se obrátit, ale vím, že hosté, jako ta největší skupina která se na pohostinství podílí bohužel se nemají čeho chytit a to je vlastně raison d'etre Hostovky kde by se měli poučit.
Je to ale velice obsáhlý předmět a proto jak si povšimnete tak já pokud nějaký ciszí výraz použiji, se snažím hned uvézt český ekvivalent ale na základě Vašeho příspěvku jsem na hlavní stránky Hostovky přidal příspěvek GASTRONOMICKÉ VÝRAZY, který se budu snažit doplňvat.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv