Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Divoká rýže
Autor: Michael Klíma | 16.8.2008 | Zbožíznalství
Divoká rýže suchá Divoká rýže vařená
Divoká rýže, anglicky zvaná wild rice, jsou vlastně semena rostliny Zizania palustris rostoucí divoce v mělčinách vodních toků a jezer v americkém státě Minesota a sousední Kanadě.
Tato rýže je velice pracně ručně sklízena místními Indiány podle insdiánkých rituálů a proto je relativně drahá. V současné době se její maloobcodní cena pohybuje kolem 28 dolarů za kilogram.
Je velice populární a proto některé restaurace pod názvem divoká rýže podávají bílou rýži s smichanou s divokou rýží v poměru asi 2:8.
Divoká rýže, pokud je spráíně uvařená se velice navaří takže z jednoho kilogramu syrové rýže můžete získat 40 až 48 šálků vařené což je asi tak 80 až 90 porcí.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv