Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to s účtováním "service charge", couvert atd. Upravuje to nějaký zákon nebo vyhláška (případně který)? Smí si restaurace automaticky účtovat nějaký poplatek za servis (třeba 10% z účtu)? Je to legální, neslušné nebo přímo nelegální? Musí být servis započítán v c ...více
Otázka: Dobrý den, V připadové studii CONVENIENCE se zmiňujete, že vyhazování umělích dochucovacích prostředků je hloupost a pochopil jsem z toho že si myslíte, že je používání těchto umělých chemických věcí v pořádku. ...více
Otázka: Dobrý den pane Klímo, četl jsem Váš článek o grilování, kde zmiňujete plynové grily se zářiči, které používáte v projektu STEAKGRILL- mohl byste prozradit nějaké bližší informace (výrobce/typ) nebo eventuálně nějaký konkrétní plynový gril či výrobce grilů doporučit? Váš fanoušek Martin ...více
Otázka: Nemáte více informací z praxe o výčepech s mincovníkem? něco jako: www.samoobsluzny-vycep.ic.cz ...více
Otázka: Vážený pane Klímo, toto se týká nás všech kdo se chceme něco naučit. Zúšstnil jsem se Vašeho semináře o grilování na Zvíkově. Zúčastnil jsem se ale již mnoho jiných seminářů a musím říci že ani na jednom jsme nedostali tak popisný materiál o grilování (45 strek). ...více
Otázka: Vážený pane Klímo, toto se týká nás všech kdo se chceme něco naučit. Zúšstnil jsem se Vašeho semináře o grilování na Zvíkově. Zúčastnil jsem se ale již mnoho jiných seminářů a musím říci že ani na jednom jsme nedostali tak popisný materiál o grilování (45 strek). ...více
Otázka: Dobry den pane Klima Chtel bych se zeptat,jestly nevite neco o kucharskych skolach nebo kurzech v Anglii,nebo jinem spusobu vzdelavani mimo praxe.Hledam neco pro profesionalni kuchare,ale ne Cordon Blue a pod. ...více
Otázka: Vážený pane Klímo dobrý den. Můžete mi prosím poradit, kde najdu na internetu návod na kalkukace pro výrobu pizzy, respektive receptury(složení). Přeji Vám mnoho zdraví a přeji hezký den. Milan Vladař ...více
Otázka: Pane Klíma, co si mysíte o těch soutěžích jako kotlíkový guláš, nejlepší český knedlík, nejlepší svíčková, apod. Děkuji za odpově, Jana ...více
Otázka: Zdravím, o gastronomii a vaření už mám zájem nějakou dobu. Teď se mi dostala pod ruku nabídka příležitostná práce kuchaře. Jedná se však o vaření pro 20-30 lidí, což je nesrovnatelné s mým běžným standardem při maximu 5-6 lidí. ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv