Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Co je to dranžírování? ...více
Otázka: Pane Klimo, když tak čtu ty Vaše příspěvky tak si myslím, že toho o jídle a pití víte více než všichni ti kritici a labužníci dohromady a proto se divím že na těchto stránkách nemáte sekci "KRITIKA RESTAURACÍ", jsem přesvědčena, že by to bylo docela populární. ...více
Otázka: Moje babicka se pri navsteve Ukrajiny (pred 1.svetovou valkou) naucila delat ruske kotlety ("rusky katlet"), ktere se delaly z mleteho masa. Bohuzel nezanechala recept na pripravu tohoto jidla a me se ho nepodarilo nikde sehnat. ...více
Otázka: Pán Klíma, čítam Vaše články už dávno na serveri Gastronews.cz a dnes som objavila túto Vašu stránku. Chcela by som Vám povedať, že podľa mňa robíte pre hotelierstvo a gastronómiu viac ako všetky školy dohromady, pretože to čo píšete je pravdivé a navyše zaujímavé, má to esprit, humor a žije to. ...více
Otázka: Dobrý večer chtěl bych se zeptat.... V sobotu mám praktickou maturitu banket ve stylu Mozarta.Moje náplň je účetní.... Chtěl bych poradit,jak vypracovat úvodní stranu historie a nápň(všeobecně) o účetním. ...více
Otázka: Dobrý den, pán Klima, Pôvodne som na Net-e hľadal nejaké informácie o príprave steakov a náhodou som cez diskusné fórum narazil na Vašu stránku a klobúk dole, za tú osvetu v oblasti gastronómie. Vaša stránka je úžasná, encyklopedická, zaujímavá. ...více
Otázka: Dobry den Miku, stavam se pravidelnym ctenařem vašich stránek, docela je zajimave co všechno víte,,,)) jaky je Vaš nazor na Servis charge, většinou je to 1O% z ceny jidla, jestli se nepletu..Me se to zda stejne sizeni jako ten kuver. ...více
Otázka: Dobry den.V clanku o krabech se pise, ze by nekde v "Kdo,kdy,kde, co a jak" mel byt navod, jak ho ocistit a upravit.Ja ten clanek proste nemohu najit :( Poradite mi, prosim? Dekuji ...více
Otázka: Zdravim Miku, souhlasim, s vami s tim tim , dejte lidem co jim patri.. Chtel bych se vas zeptat jestli nevite neco o tvz food cost.. melo by to byt neco o nakladech na jdlo.Dost casto jsem to videl na gastronews a dnes se s tim kazdy restaurater ohani. ...více
Otázka: Dobry den pane Klimo, chtela bych se Vas zeptat, jak se daji v restauraci vytvorit, vedlejsi prijmy,nebo jine prijmy.Studuji na vyssi hotelove skole v PRAZE.A tuto otazku mi nedokazal nikdo uspokojive odpovedet. ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv