Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Dobrý den pne Klíma, Vás to možná již bude otravovat, ale i přesto bych se rád dozvěděl, co je příčinou Vaším opovrhováním Z. Pohlreichem? Domnívám se, že sprostota, proti které tak brojíte, není dostatečným měřítkem odbornosti. ...více
Otázka: Dobrý den, pane Klímo, děkuji za dnešní pobavení nad Vašimi články, od článku na nože až Super cheff 2 :) opravdu potěšilo mně to, že nejsem sám kdo má podobný názor,nejen na pana Polreicha, ale i na jmenovaný pořad:) Rád, by jsem Vám napsal více povídání a postřehu, ale nějak mi to hlásí ty Vaše u ...více
Otázka: Dobry den-pane Klima,chci se zeptat co rikate na tuto ukazku jidelaku-jidel-- DŘEVORUBECKÝ MĚŠEC (kuřecí kapsa plněná pikantní směsí) 200g ŠERIFOVA HVĚZDA (vepřová panenka plněná brynzou, anglická slanina,křen) ...více
Otázka: Dobrý den, píši bakalářskou práci Systém HACCP v gastronomii. V prvních kapitolách mé práce se chci zabývat vývojem a historií pohostinství, bohužel jsem zjistila, že o tomto tématu asi neexistuje žádná literatura. ...více
Otázka: Dobrý den.Našel jsem Váš článek o Pina Colade.Píšete tam o tom jak v minulosti byl problém se surovinami na přípravu Pina Colady a že dnes ten problém není.Můžete mi prosím poradit kde se dá v ČR koupit Coco López cream of coconut???Pátram po internetu už pekne dlouho ale bez úspěchu. ...více
Otázka: Dobrý den.Našel jsem Váš článek o Pina Colade.Píšete tam o tom jak v minulosti byl problém se surovinami na přípravu Pina Colady a že dnes ten problém není.Můžete mi prosím poradit kde se dá v ČR koupit Coco López cream of coconut???Pátram po internetu už pekne dlouho ale bez úspěchu. ...více
Otázka: Dobry den pane Klima, chtela bych se Vas zeptat jak se kalkuluji ceny jidel.Chteli bychom si s pritelem koupit zavedenou restauraci nebo penzion.A o kalkulaci nemam vubec zadne poneti.Slysela jsem o programu RESTIS ale radsi bych se to naucila bez nej. ...více
Otázka: Dobrý den, žil jsem 40 v USA a poměrně dobře jsem se obeznámil s USDA hovězím masem na steaky. Nyní jsem už 10 let v České republice a ještě jsem nenašel restauraci (i takovou, která advertisuje, že steaky jsou jejími specialitami), kde by se maso (a i to, jak je připraveno) vyrovnalo tomu ame ...více
Otázka: Važený pane Klimo, dnes jsem poprvé objevil Vaše stránky a smekám před Vaší moudrostí, nevím jak mi to výjde časově, ale budu se snažit zde travít více času. Držím se, že nejvíce se člověk naučí od moudrých mistrů a Vy jste moc moudrý. ...více
Otázka: Vážený pane Klimo, dovolte připomínku k vašemu článku o šašliku. To, že by jakýkoliv válečník na svém meči griloval šašlik je v knihách opisovaná hloupost. Meč byl nejcennějším co válečník měl, měl cenu domu nebo několika koní a závisel na jeho kvalitě válečníkův život. ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv