Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Važený pane Klimo, dnes jsem poprvé objevil Vaše stránky a smekám před Vaší moudrostí, nevím jak mi to výjde časově, ale budu se snažit zde travít více času.
Držím se, že nejvíce se člověk naučí od moudrých mistrů a Vy jste moc moudrý.
Děkuji za náhodu, která mně přivedla na tyto stránky a přejí Vám ještě více než 22 let než půjdete do důchodu.
Zvaších slov pramení moudrost a nechápu lidi, kteří Vás dokáží hanět. Každý by jsme měly mít v sobě kousek pokory a Vy jí máte více než kousek.
dnešní návštěva Vaších stranek mně obohatila, ani né tak po stránce odborné /ještě jsem neměl moc času zde študovat, ale budu se snažit to napravit / ale především po stránce člověčí.
ještě jednou Vám děkuji Kamil Mőller
Odpověď:
Vážený pane Mőllere,
velice děkuji za Vaše moudrá slova. Vy jste se dotkl něčeho co bylo kdysi znakem českého pohostisntví, a to je "pokora" a umění ohnout hřet. To bylo ale ještě v dobách, kdy se pohostisntví dělilo na hosty a na obsluhujicí (služebníky). Potom jsme si najednou byli všichni rovní a začala doba neúcty jednoho k druhému.
U mě ta moudrost spočívá jednak v mé více než 60 leté mezinárodní praxi a zkušenosti, a hlavně ve snaze být vždy trohu jiný než ti ostatní, kteří bouhuže z naprosté neznalosti a ignorance mě haní.
Vřelé díky!
Michael Klíma
Koncept Steakgrill
Počet návštěv