Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Zbožíznalství

Zbožíznalství zkoumá vlastnosti, kterými se zboží stává užitečným člověku. Proto se hovoří o užitných vlastnostech a jejich souhrnné hodnotě.

Zboží se dělí na potravinářské a průmyslové a tyto dvě základní skupiny na celou řadu podskupin. V gastronomii a pohostinském průmyslu máme co činit s oběma základními skupinami, nicméně potravinářské zboží, zkráceně potraviny, by měly být středem našeho hlavního zájmu.

HOSTOVKA sice není nějakou školou vaření či manažmentu restauračních provozů, ale každý student Hostovky by měl o zbožíznalství mít alespoň ty základní znalosti aby věděl, zda za své peníze dostává to co mu patří.

Náš trh je v poslední době zaplaven potravinami o kterých mnohdy nic neví a ni ti kteří je nabízí, a to samé lze říci o pohostinském průmyslu.

Mnohé restaurace, a to ne jenom v České republice, dávají na své jídelní lístky jídla bez jakéhokoliv popisu a mnohdy jen proto, že o použitých potravinách toho také moc nevědí.

Zde platí to americké: "An educated customer is our best customer" neboli že sofistikovaný host je tím nejlepším hostem.

Proto v této sekci budeme vám jako studentům odpovídat na vaše dotazy a postupně psát o potravinách se kterými se setkáte na jídelních lístcích nejenom u nás, ale i při vašich cestách do zahraničí, kde mnohdy přicházíte o požitek z mnoha dobrý potravin či jídel jen proto, že je neznáte.

KDO SE NA NIC NEPTÁ...

...NIC SE NEDOZVÍ!

Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.

Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.

Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.

M. Klima

Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky

Otázka: Prosím, jak v Čechách vybírat, kupovat a ošetřovat maso na steaky? dík. goro ...více

více otázek a odpovědí

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160444
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz