Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Prosím, jak v Čechách vybírat, kupovat a ošetřovat maso na steaky? dík. goro
Odpověď:
Vážený goro,
to je právě to o čem je stále řeč a o čem byl ten můj seminář. V Čechách si můžete vybírat a kupovat jen takové maso které je na trhu - někdy lepší, jindy horší.Nicméně spotřebitelé musí stáe vyvíjet tlak na řezníky aby dodávali maso ve formě "ready to cook", což znamená ve formě v jaké "jde do hrnce" protože vaření nejsou žádné čáry máry - jaká kvalita jde do hrnce, taková jde z hrnce. Jak to maso ošetřovat, pokud máte na mysli maso v domácnosti, tak to je velice jednoduché. Prostě toho masa nekupujte více než kolik si ho můžete uložit v ledničce a během 2-3 dnů zpracovat. Ono také záleží na tom, o jaké maso se jedná. Například vepřové maso a kuřata na staky bych neskladoval ani v ledničce déle než dva dny. Někteří lidé to řeší tak, že nakoupené maso zmrazí, což bych nedoporučoval. Druzí taková masa marinují, ale delší marinování masa se dnes již nenosí ani u zvěřiny.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv