Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
O čem se nemluví
Články k tomuto tématu
À LA FRANÇAISE
AMERICKÉ POHOSTINSTVÍ
BLACKDOG CANTINA
BUFET PLÁNOVÁNÍ
BUFETY NÁKLADY NA MZDY
BUFETY PRODUKTIVITA
ČESKÁ GASTRONOMIE ZACHRÁNĚNA
FRANCUZSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA
FUNKCE PRACOVNÍKŮ V POHOSTINSTVÍ
JAK SE STÁT SOFISTIKOVANÝM HOSTEM
KDE JE ZAKOPANÝ TEN PES
KRÁDEŽE
KRITIKA
NA NOŽE
NA ZÁMKU A VPODZÁMČÍ
NA ZÁMKU A VPODZÁMČÍ
NEUTĚŠENÝ STAV ČESKÉHO POHOSTINSTVÍ
ODBORNÍCI V ČESKÉM POHOSTSITNSTVÍ
PO NÁROD
POCHOUTKY S OCASEM
PŘÍPRAVA JÍDEL V JÍDELNĚ
PSYCHOLOGIE ROZMÍSTĚNÍ JÍDEL NA BUFETOVÝCH PULTECH
SPOLEČENSKÉ FUNKCE
STÍŽNOST MELIKANA
ŠEF NAGRILU
ŠIZENÍ
U NÁS SI NIKDO NESTĚŽUJE
VELKÁ HUBA
VŠEM VOLŮM KTERÝCH SE TOTÝKÁ
KDO SE NA NIC NEPTÁ...
...NIC SE NEDOZVÍ!
Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.
Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.
Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.
M. Klima
Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky
Otázka: Pane Klíma, co si mysíte o těch soutěžích jako kotlíkový guláš, nejlepší český knedlík, nejlepší svíčková, apod. Děkuji za odpově, Jana ...více
Otázka: Předem zdravíme uznávaného odborníka Mistra svého oboru p. M. Klímu, Otázka zní: Myslite si, že děláte málo pro českou gastronomii a pro dobré jméno českého pohostinství. Odpověď: Sledujeme Vaše příspěvky několik roků na téma pohostinství. ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv