Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Hygiena a sanitace
Plný název této sekce by vlastně měl být HYGIENA, SANITACE A BEZPEČNOST.
Tou bezpečnostní se v našem případě rozumí hygienická bezpečnost potravin a prostředí v pohostinský provozech.
Poukazovat do nekonečna na to, že jsou země ve kterých ta hygiena je o mnoho horší moc nepomůže. Spoléhat se na nějaké vládní instituce pomůže ještě méně. Provozovatelé pohostinství jak se zdá některá ta nebezpečí zřejmě nevidí a tak se zdá že by Hostovka, lépe řečeno studenti Hostovky, mohli v této věci něco udělat.
Předpokladem ale je, aby studenti Hostovky o zásadách hygieny a bezpečnosti něco věděli. Proto v této sekci budeme poukazovat na případy ohrožení zdraví hostů, ale zároveň upozorňovat na možná preventivní opatření.
Články k tomuto tématu
KDO SE NA NIC NEPTÁ...
...NIC SE NEDOZVÍ!
Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.
Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.
Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.
M. Klima
Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky
Otázka: Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se řeší v zahraničí úklid kuchyně ,formou třeba dřív známého sanitarního dne. Možná se vám bude tato otázka zdát trochu nenormální ale zajímalo by mě to ,děkuji za odpoved, a vašimi slovy kdo se neptá nic se nedozví tak konám. ...více
Otázka: Ráda bych se s vámi podělila o velice špatnou zkušenost v jedné restauraci do které mně nikdy už nikdo nedostane. Byli jsme tam s manželem, kterému ku podivu nic nebylo, ale já jsem to jídlo odnesla nepředstavitelným průjmem a bolestí břicha a já si myslím, že je to trestuhodné, a ráda bych věděla, ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv