Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Koho se to týká
I když čím dále tím méně tak stále ješte zcela nezištně odpovídám na některé otázky na stránkách www.cestovní-ruch.cz a www.gastronews.cz, ale i když se jeden čtenář mých příspěvků proti tomu ohradil, tak musím ríci, že mi to někdy připadá jako házení perel…
Najdou se totiž i takoví kterí frustrováni vlastním neúspechem a nemohoucností se mne ruznými invektivami snaží od psaní do tech stránek odradit. Proto také více méně na protest jsem otevřel stránky Hostovka na kterých se snažím naučit tu největší skupinu která se na pohostinství podílí a to jsou hosté, rozeznávat co je dobré a co je špatné pohostinství a naučit je co jim za jejich peníze pařrí a nebát se to tvrdě vyžadovat.
Vážím si reakcí studentů Hostovky na mé příspevky, které mi na moji adresu posílají, ale chtěl bych se omluvit za to, že na nekteré ty příspěvky a dotazy neodpovídám. Musím se totiž priznat, že to více méne nestihám. Stále ješte odpovídám mým zahraničním klientum kterým musím odpovídat adresně protože ti si za to platí, a tak na ty konzultace zdarma nebo za svačiny mi toho času moc nezbývá.
Já se sice holedbám tím, že pokud se týká pohostinství že mám odpoveď na všechno, ale ze zásady odpovídám jen na odborné otázky u kterých má odpoveď muže zaujmout širší škálu ctenářů neboli i těch kteří se na danou otázku z nějakého důvodu nezeptali.
Nicméně mezi těmi príspevky a otázkami studentu Hostovky které zasílají na adresu mail hostovka.cz jsou i takové, které si zaslouží, aby byly zveřejneny protože napovídají o důvodech pro které je české pohostinství v tak prekérní situaci.
Bohužel ani jedna zájmová skupina kterou na stránkách Hostovka máme se k tomuto účelu nehodí a proto jsme přidali tuto skupinu, ve které budeme některé zajímavé otázky a připomínky publikovat.
M.Klima
Články k tomuto tématu
KDO SE NA NIC NEPTÁ...
...NIC SE NEDOZVÍ!
Spolu s Voltérem považuji za své právo říkat co si myslím, ale do smrti budu obhajovat Vaše právo mi odporovat, nebo hledat pravdu nikde jinde. Když ale všechno selže, tak se pokuste použít mé rady.
Za používání anglických či jiných cizích odborných výrazu se neomlouvám, a naopak si myslím, že dnes po vstupu do EU by mi měli být vděčni hlavně pracovníci v pohostinství, kteří se bez některých těchto výrazu za nějaký čas v EU asi již neobejdou.
Žiji již více než 40 let v zahraničí a proto se také neomlouvám za mé případné gramatické chyby, i když se za ně velice stydím a snažím se polepšit. Když se podíváte na všechny ty mé několikastránkové příspěvky, které do těchto stránek píši, a porovnáte je s těmi krátkými dotazy mých čtenářů, tak uvidíte, že na to, že v česku již tak dlouho nežiji si nepočínám tak špatně.
M. Klima
Otázky a odpovědi k tomuto tématu hostovky
Otázka: Vážený pane Klímo, toto se týká nás všech kdo se chceme něco naučit. Zúšstnil jsem se Vašeho semináře o grilování na Zvíkově. Zúčastnil jsem se ale již mnoho jiných seminářů a musím říci že ani na jednom jsme nedostali tak popisný materiál o grilování (45 strek). ...více
Otázka: Vážený pane Klímo, toto se týká nás všech kdo se chceme něco naučit. Zúšstnil jsem se Vašeho semináře o grilování na Zvíkově. Zúčastnil jsem se ale již mnoho jiných seminářů a musím říci že ani na jednom jsme nedostali tak popisný materiál o grilování (45 strek). ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv