Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Vážený pane Klímo,
toto se týká nás všech kdo se chceme něco naučit. Zúšstnil jsem se Vašeho semináře o grilování na Zvíkově. Zúčastnil jsem se ale již mnoho jiných seminářů a musím říci že ani na jednom jsme nedostali tak popisný materiál o grilování (45 strek). Stále do něj nahlíží. Nemá chybu stejně tak jako neměl chybu ten seminář. Pan Honzajk je podle mě zatím nejlepší Grillman kterého máme.
Proč to vše co umíte nenaučíte pana Pohrleicha. Ten na tom televizním pořadu o grilování kázal samé bludy a nesmysle.
Robert II
Odpověď:
Vážený Roberte,
děkuji za vaše komplimenty, abych řekl pravdu tak mě takvé věci potěší. Děkuji ale i všem ostatním účstníkům toho semináře za jejich účast. Byl bych velice skromný kdybyh neřekl, že vím že zatím nikdo podobný seminář v Česku nikdy nenabídl.
Jarda honzajk ne proto aby se něco naučll, ale proto aby se ubzpečil že ty naše semináře nemají chybu, se zůčastnil semináře o grilování v Pražském kulinářském institutu za 4000,- Kč, kde nejenom, že mu nedalí ani řádklu popisu toho co mělo být grilování, ale kde místo grilování se vechny věci "pekly" na Weber grilu což je tedy vyložená chucpa.
Pokud se Jardy Honzajka týká ,tak máte skutečně pravdu. Já jsem za posledníh 40 lete poznal celou řadu tak zvaných "grillmanů" ale musím s Vámi souhlasit, že zatím je Jarda ten to nejlepší grillman kterého máme a sice proto že umí své vědomosti předat jiným.
Jsem ale převědčen že když se budete řídit instrukcemi ve zmíněnem textu, semináře, můžete být stejně dobrým grillamnem.
Pana Pohlreicha bohužel nic učit nemohu, proože ten ješte před několika lety o grilování nic nevěděl, ale dnes se přestavuje jako zkušený grillman. Ano, to co pan Pohlreich předvádí v ttom pořadu o grilování je tetrestuhodné, stejně tak jako bludy keré píše ve své knížce ŠÉV NA GRILU.
Děkuji a přeji Vám hodně úspěchů při grilování podle našich istrukcí. Pokud budete mít jakékolv otázzy tak neváhejte mi je položit.
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certifikovaný Executive Chef, Certifikovaný odborný lektor a konzultant v průmyslu pohostinství a cestovního ruchu, Emeritní Professor Triton College, Illinois, USA, člen mezinárodního svazu konzultantů FCSI, člen Syndikátu novinářů ČR, Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989, nositel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
e-mail: klima@steakgrill.cz , www.hostovka.cz, www.steakgrill.cz
Koncept Steakgrill
Počet návštěv