Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobrý den pne Klíma,
Vás to možná již bude otravovat, ale i přesto bych se rád dozvěděl, co je příčinou Vaším opovrhováním Z. Pohlreichem? Domnívám se, že sprostota, proti které tak brojíte, není dostatečným měřítkem odbornosti. Navíc je to součástí show. Jinak potom seberte 12 michelinských hvězd Gordonu Ramsaymu za jeho Hell`s Kitchen.
Dále, jeho kuchřské kvality jsou hmatatelně doložitelné v jedné z jeho restaurací. Obtěžoval jste se s osobní zkušeností byl a tak na základě něčeho konkrétního nespokojen?
Děkuji za odpověď.
Jiří Tomáš
Odpověď:
Vážený Tomáši,
Ramsey je Ramsey a musel byste vědět, že i on ve svém soukromém životě je sprotý stejně jako je sprostý Phlreich ve svém, takže jim to nedělá žádné potíže.Já jsem se v Česku sice vyučil, ale pod šéfkuchařem který byl noblesa a který nikdy žádné sprosté slovo nevyslovil,
Já žiji v Americe 40 let a tak Vás mohu vážený Tomáši ubezpečit, že i v Americe je lůza, tak jako i v Česku, která si v podobných sporsťárnách libuje.
Já nejsem žádná fajnovka a schutí někoho občas pošlu do prdele, ale mám k tomu jakousi vlastní diplomacii, takže o prdeli jako o chlebě, jako náš nejvyšší kuchař Pohlreich mlvit nemusím.
Jestli si ale myslíte, že sprostota, hulváctví, urážky a degradace druhých není měřítkem odbornosti tak asi spadáte do skupiny lidí poro kterou já nemám pochopení a omluvu. To že podoných kuchařů je v Česku více, není omluvou. Já jsem většinu mého života pracoval v pozicích kdy jsem srostou mluvu nemusel používat a vypracoval jsme se na ty nejvyžší funkce v obrou. No, a u mých podřízených jsem to příslovečné hulvátstí a sprostotu mluvu českých kuchařů nikdy netoleroval, a nestydím se přiznat, že jsem jednoho kuchře, který svoji neschpnost zakrýval sprostou mluvou dokonce vyhodil.
Ty hvězdy Ramseye jsou o něčem jiném a nemyslím si, že by se po něm měl u nás někdo opičit.
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certified Executive Chef, Certified Culinary Educator,
Certified Hospitality Industry Consultant, Professor Emeritus¨
Triton College, Illinois, USA, člen Syndikátu novinářů ČR,
Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989
e-mail: klima@steakgrill.cz , www.hostovka.cz, www.steakgrill.cz
Koncept Steakgrill
Počet návštěv