Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka: Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se řeší v zahraničí úklid kuchyně ,formou třeba dřív známého sanitarního dne. Možná se vám bude tato otázka zdát trochu nenormální ale zajímalo by mě to ,děkuji za odpoved, a vašimi slovy kdo se neptá nic se nedozví tak konám. ...více
Otázka: Dobrý den, mám připomínku k rozhovoru s Vámi na Vitalia.cz. Nebyl jsem sice v USA či jinde ve světě,ale přesto bych chtěl říci,že situaci v kuchyních hodnotíte jen podle Prahy a okolí.Tam jsem přeskakoval pána s jeho psem,co se dívali v kuchyňce na televizi,tam jsem v jednom hotelu,pokud se to hote ...více
Otázka: Povšimli jste si, že většina Američanů, zdá se, ví mnohem více o amerických celebritách, tančení s hvězdami, Justinu Bieberovi a svých oblíbených sportovních týmech, než o světových záležitostech? Většina Američanů nedokáže dokonce Tunis a Alžír ani najít na mapě, a pokud jim řeknete, že v&n ...více
Otázka: Zajímalo by mě jestli hmotnost porce masa je braná v syrovém,nebo vařeném stavu.Jsou případy ,že doma vaříme i 10 porcí.Máme problém s odhadem surovin,s množstvím přílohy a masa.Můžete mi nějak poradit,nebo inspirovat? ...více
Otázka: Dobrý den pane Klíma, prosím Vás o zodpovězení několika dotazů, zřejmě je již většina hostovky zná, ale mě dělají potíže. Pokud jsou již zodpovězeny na Vaší web.stránce, moc se Vám omlouvám. Zajímá mě kam s kávovou lžící po vypití kávy ( hrnek či talířek)? Dále při užití plátěného ubrous ...více
Otázka: Dobrý den, píši diplomovou práci, v které zpracovávám česko-ukrajinský terminologický slovník z oblasti gastronomie. Jelikož takovýto slovník zatím neexistuje. Jedna moje kapitola v diplomové práci se zabývá vývojem české a ukrajinské gastronomické terminologie. ...více
Otázka: Zdravím všechny na Hostovce. Co se děje že se nic neděje??? Bon ...více
Otázka: Dobrý den vážený pane Klímo, na serveru Lidovky.cz pisete dnes o spropitnem. Osobne jsem timto nastrojem dosud obvykle vyjadroval mou celkovou spokojenost, nikoli jen spokojenost s obsluhou - jak je zrejme z clanku (lze pak dedukovat, ze spropitne je odmenou pouze obsluze, jez se s kuchari se o ni n ...více
Otázka: Srdečně Vás zdravím, pane Klímo. Nebudu pokládat žádnou otázku. Jen se chci svěřit, že při čtení Vašich odpovědí a názorů jsem si vzpoměl na svého profesora na hotelové škole pana Josefa Vrátníka z Mariánských Lázní. ...více
Otázka: Dobrý den, pane Klímo, na úvod bych rád řekl, že Váš web znám docela dlouho a velice rád jej občas pročítám, vždycky zde najdu něco nového a zajímavého. Tentokrát mě ovšem zarazila jedna věc, na úvodní straně jsem viděl upoutávku na Vaše účinkování v pořadu Kluci v akci, neváhal jsem a pustil si je ...více
Koncept Steakgrill
Počet návštěv