Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobrý den,
píši diplomovou práci, v které zpracovávám česko-ukrajinský terminologický slovník z oblasti gastronomie. Jelikož takovýto slovník zatím neexistuje. Jedna moje kapitola v diplomové práci se zabývá vývojem české a ukrajinské gastronomické terminologie. Bohužel se mi nedaří najít žádné materiály ke zpracování tohoto tématu. Jak o české tak ani o ukrajinské gastronomické terminologii. Chtěla bych Vás poprosit o jakýkoliv odkaz na nějakou literaturu jak na internetu, tak v knihovnách atd, která by mi pomohla při zpracování daného tématu.
Předem Vám moc děkuji a zdravím.
Patricie Capponi
Odpověď:
Já se rád holedbám, že pokud se týká pohostisntví a to jakéhokoliv,že mám odpověď na všchno a pokud ne, že si prostěněco vymyslím.
Také jsem se již zmínil, že ničemu jinemu než pohostisntví nerozumím a že jsem se vždy učil jen to o čem jsem byl přesvědčen, že budu potřebovat k výkonu mé práce - nic méně, nic více. Tudíž si myslím že o české gastronomii vím vše co stojí za zmínku, ale znalosti ukrajinské gastronomie jsem nikdy nepotřeboval a tak jediné co Vám vážená Patricie mohu doporučit je internet nebo studovat tu ukrajinskou gastronomi přmo na Ukrajině.
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certifikovaný Executive Chef, Certifikovaný odborný lektor a konzultant v průmyslu pohostinství a cestovního ruchu, Emeritní Professor Triton College, Illinois, USA, člen mezinárodního svazu konzultantů FCSI, člen Syndikátu novinářů ČR, Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989, nositel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
e-mail: klima@steakgrill.cz , www.hostovka.cz, www.steakgrill.cz
Koncept Steakgrill
Počet návštěv