Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobry den pane Klima
Chtel bych se zeptat,jestly nevite neco o kucharskych skolach nebo kurzech v Anglii,nebo jinem spusobu vzdelavani mimo praxe.Hledam neco pro profesionalni kuchare,ale ne Cordon Blue a pod.,ktere stoji 18 000 liber na rok.Mozna jsem na spatne adrese.Tyto stranky jsem nasel pred par dny a vas jsem do te doby neznal.O vareni jsem se zacal vazne zajimat az v Anglii a tak o Ceske gastronomii vim jen to co me naucili v kucharske skole.Programy o vareni me velice zajimaji ale ceske sem nikdy nesledoval z nejakych duvodu.Jeste bych chtel rict,ze se mi vase nazory liby.V anglii se postupuje obrimy kroky za poslednich deset let.Do Cech litam pravidelne.Nove restaurace navstevuji pokazde,a zmen je u nas dost,bohuzel k horsimu.Naposled sem dostal v nove Mexicke restauraci torttilu s kurecim a mrazenou zeleninou Bonduelle,bomba :-)
Dekuji za odpoved,i kdyby jste o zadnem vzdelavani v UK nevedel a buh vam zehnej
David Horak
Odpověď:
Vážený Davide,
bohužel Vás zklamu, ale o nějaké skole nebo profesionálních kurzech nevím. Kurzy na Cordon Blue znám a nejsem si tak jist, že by to bylo pro Vás, i kdyby Vám to dali za polovinu. Crdon Blue jsou totiž jenmodní kurzy pro různé celebrity ale kuchaře tam z Vás neudělají.
Co vy asi potebujete jsou krátké kurzy (crash courses) či semináře které se specializují na specififké cusine nebo technky.
Moje zásada totiž je, učit se jen to co otřebujete k výkonu nějaké specifické funkce nebo k lepšímu zařazení, nic méně nic více.
Doufejme, že se Vám to podaří. Good bless you,
MICHAEL KLIMA CEC, CCE,
Certifikovaný Executive Chef, Certifikovaný odborný lektor a konzultant v průmyslu pohostinství a cestovního ruchu, Emeritní Professor Triton College, Illinois, USA, člen mezinárodního svazu konzultantů FCSI, člen Syndikátu novinářů ČR, Freelance Writer, čestný člen AKC ČR od 1989, nositel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
e-mail: klima@steakgrill.cz , www.hostovka.cz, www.steakgrill.cz
Koncept Steakgrill
Počet návštěv