Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Zdravím,
o gastronomii a vaření už mám zájem nějakou dobu. Teď se mi dostala pod ruku nabídka příležitostná práce kuchaře. Jedná se však o vaření pro 20-30 lidí, což je nesrovnatelné s mým běžným standardem při maximu 5-6 lidí. Mohl byste doporučit nějaké rady nebo prameny, kde co a jak, jaká jsou specifika vaření "ve větším"?
Díky případně za odpověď
Vladimír
Odpověď:
Vážený Vladimíre,
v zásadě vaření je vaření ať již je to pro 5-6 lidí, což je Váš standard, nebo pro 20-30 lidí což je co se vám nabízí. Nicméně jsou v tom jisté rozdíly. Prameny pro přípravu jídel pro 5-6 lidí najdete v běžných kuchařkách nebo na inernetu.
Příprava jídel pro 20-30 lidí má svá specfika ale vzásadě je to jen otázka schopnosti umět přepracovat dané receptury a mít dostatečně velké nádbí.
Hosně úapěchů,
Michael Klíma
Koncept Steakgrill
Počet návštěv