Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Špikovat
Autor: Michael Klíma | 19.7.2005 | Kuchyňské techniky

obr1 obr2 obr3 obr4

Špikování je odvozeno od slova špek, tudíž pod tímto se vždy rozumělo protýkat slaninou pro zlepšení chuti a pro zvýšení tučnosti některých libových mas a hlavně zvěřiny.

Dnes, až ne nějaké výjimky, se přidávání tuku do jakéhokoliv masa považuje za přilévání oleje do ohně a proto v nejlepším případě se slaninou maso obalí (barding) a po upečení se slanina odstraní a přebytečný tuk se odlije.

Výraz "špikovat", anglicky larding se ale nepoužívá jen pro protýkání slaninou. V poslední době se používá pro protýkání zeleninou, česnekem nebo kořením za účelem z lepšení chuti některých mas a zvěřiny a s tímto výrazem se na anglických lístcích setkáte relativně často.

K tomuto účelu se používají tak zvané špikovací jehly () nebo i jiné techniky.

Špikovací jehly


obr5

obr6

obr7


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160453
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz