Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
AMBROSIA
Autor: Michael Klíma | 13.4.2009 | Co, kdy, kde a jak
Ambrosia
česky ambrosie. V řecké mythologii ambrosia byla potravou bohů na Olympu, jejichž nápoj byl nectar. Podle Hesioda a podle básníků kteří následovali, obyvatele Olympu se živili jen čistým vykrveným masem ambrosie a pili jen nektar, to je destilovanou rosu.
Nektar znamená „nesmrtelný“ a proto Bozi na Olympu ho pili k zabezpečení nesmrtelnosti. Nektar dával ale sílu a krásu i smrtelným, kteří se jeho pitím bohům přibližovali.
Na jídelních nebo nápojových lístcích musíte být ale opatrní, pod názvem Ambrosie, něteři restauratéři kteří to neznají, nabí všechno možné.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv