Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Béchamel Louis, Marquise de Nointel
Autor: Michael Klíma | 26.7.2005 | Kdo, kdy, kde
(1630-1703)
známý finančník a majordomus francouzského krále Ludvíka XIV. Podle jedné verze po něm byla pojmenována omáčka vynalezená šéfem Francois de La Varene.
Je ale více než pravděpodobné, že si Francouzi tuto omáčku více méně přivlastnili od Italů protože v Itálii byla tato omáčka známa již několik století před tím. Bešamelová omáčka je považována za jeden z nejlepších kulinářských výtvorŮ a ať už vynálezcem byl kdokoliv buďme rádi, že ji máme, protože bez této omáčky si neumíme představit žádnou z Evropských kuchyní.
Koncept Steakgrill
Počet návštěv