Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Rád bych se vás pane Klima zeptal, co si myslíte o televizním vaření.
Standa
Odpověď:
Vážený Stando,
jeden ze čtenářů mých Gastronomických dopisu, které jsem před lety uveřejňoval na internetu, mi poslal následující dopis:
V televizi nám běží pořad o vaření předváděný profesionálními kuchaři. Moderátorkou je bývalá učitelka z odborné školy v Klánovicích. Přesto v každém dílu se dopustí několika hrubých gastronomických chyb ? namátkou: z vepřové panenky stahují lůj; číslo uvedené na sáčku s krevetami, které označuje velikost jsou údajně milimetry; a Ossobuco je prý steak z roštěné.
Tento pořad je velmi sledovaný a laickou veřejností přijímaný jako hodnotný a dobrý pořad. Jak se slušně postavit k tomuto problému? Jak to chodí v Americe, když v televizi někdo lidem vykládá nesmysle a považuje se za odborníka? Řeší toto nějak americká Asociace kuchařů? Brání svoji odbornost?
xx
I když je to proti mému náboženství odpovídat někomu kdo se nepodepíše svým jménem jsem mu tehdy napsal relativně dlouhou odpověď protože jsem věděl, že si to přečtou i jní čtenáři.
Od té doby uplynulo již hodně vody a hodně věcí sezměnilo a já jsem mimo toho Vašeho dostal vícet podobných dopisů ve kterých mně lidé žádaji o můj názor i na jiné způsoby vaření a tak jsem moji tehdejší odpověď trochu předělal a uveřejním ji na Hostovce pod názvem TELEVIZNÍ VAŘENÍ.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv