Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Pane Klima, máme docela dobrou restauraci a myslím si, že bychom z toho mohli udělat nějaký frenčíz.
Můžete mi napsat co k tomu potřebuji.
Ivan
Odpověď:
Vážený Ivane,
děkuji za Váš dotaz. To že jsem otevřel sekci POHOSTISNTVÍ je jakýsi kopromis.
Hostovka byla totiž otevřena jen pro hosty, ale podle mé teorie pohostsintví nemůže úspěšně protozovat nikdo kdo není dobrým a sofistikovaným hostem, protože ani neví co hosté chtějí a co jim za jejich peníze patří.
Nicméně na otázky jako je ta Vaše zde odovídat nemohu. Měl byste se obrátit na nějakou odbornou kozultační firmu, ale buďte opatrný, protože v poslední době v Česku je konzultantem v pohostisntví každý kdo už alespoň jednou šel tatínkovi se džbánem pro pivo.
Souhlasím ale s tím, že o frančízinku by měli něco vědět i studenti Hostovky a proto o tom napíši něco do hlavních stránek.
Pokud ale Váš záměr je vážný, tak se obraďte na moji firmu SETEAKGRILLCONSULT. Pokud Váš záměr má předoklady úspěchu, tak Vám ho pomohu přivézt k úspěšnému konci a pokud ne, tak vám ho za pár korun rozmluvím.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv