Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty

Nejlepší host je sofistikovaný host a tím se stanete studiem hostovky

Otázky a odpovědi

Zobrazení otázky a odpovědi


Otázka:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jak se správně podává omáčka na talíři - jestli se lije pod maso, nebo přes maso.

Děkuji

Odpověď:

Na to dnes není žádné pravidlo. Omáčky vzásadě by měly jídlo doplňvat, měly by služit k dochucení masa, ale záleží také o jaké jídlo se jedná.

Dá se říci že omáčky, alespoň některé, vznikly ve francouzké kuchyni, kde mnohdy musely zakrývat, nebo doplňovat kvalitu masa, která kdysi byla  velice špatná.

V Americe oproti tomu, se maso, zejména steaky, omářkou nepřelévají a v tom nejlepším případě se jen omáčkou podlévají, aby lidé vděli co vlastně jedí. Omáčka, ať již teplá nebo studená  se v mnoha případech podává zvlášť.

Jsou ale jídla, tak zvané dušeniny, která se ve vůastmí šťávě nebo  omáčce dokončuji a ta se poak podávají vpřiměřeném množství omáčky které se řídí jednak přílohou a několika málo jinými faktory.

Tudíž odpoběď je taková, že záleží jen na kuchaři a na tom co  jeho hosté chtějí nebo čemu dávají přednost.

Michael (Mike) Klima


Vrátit se na předchozí stránku

Koncept Steakgrill

Stránky první restaurace konceptu Steakgrill:


Steakgrill

s.jpg, 748B Koncept Steakgrill©

facebook

Počet návštěv

3160448
© 2007 - 2018, http://www.hostovka.cz