Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobrý den pane Klímo, dnes jsem náhodně narazila na Vaše stránky při hledání "přesného" významu slova couvert. Obsáhlou odpověď jsem našla právě u Vás a současně jsem byla nesmírně potěšena vším, co jsem na Vašich stránkách nalezla. Vřelé díky. Dovoluji si zároveň položit Vám také otázku. Příští týden odjíždím do Francie, do blízkosti města Nimes. Velice ráda bych se dozvěděla, jaká zrada na mne v tamních restauracích může čekat. Již znám hrátky s objednáváním "vody", tuším jak platit a mírně ovládám jazyk. Pochopitelně nebudu vyhledávat podniky na které nebudu mít. Spíš nějaké menší v malých městech či vesnicích. Též si objednám spíše nebízené menu než volně z jídelního lístku. Dokázal byste poradit čeho se vyvarovat?
Předem velmi děkuji a přeji krásný den
Dana Bauerová
Odpověď:
Vážená Dano,
děkuji za Vaše komplimenty. Bohužel jsem Vaši otázku otevřel příliš pozdě, za což se omlouvám, ale jsem přesvědčen že francouzská gastronomie uspokojila Vaše očekávání.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv