Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Pan Honzajk Vám dělá studu a ještě se na Vás odvolává. Ztrácí klienty. Jak je to možné ????
Odpověď:
Nevážený anonyme,
Vlastně, si ani nezasloužíte, abych vám na to odpověděl, ale jelikož to nejspíše bude číst více lidí, tak k tomu musím napsat pár řádků.
Že se pan Honzajk na mně odvolává, je podle mně v pořáku, protože pokud si někde o vzniku mé spoluprace s panem Honzajkem něco přečtete, tak se dozvíte, že pan Honzajk, než si v odborných mediích přečetl několik mých článků, o pohostisntví vůbec nic nevěděl, a právě jedině proto, že to přiznal, jsem se vlastně stal jeho poradcem a mentorem. Já se totiž netajím tím, že bych s některými českými "odborníky", přestože jsou vyučení v oboru třeba i s maturitou na hotelové škole, nebo doktorátem, nikdy nespolupracoval, protože ti všechno znají a já bych si ani nevrz. Tudíž co od pana Honzajka chcete?
Na koho se má odvolávat? Já netvrdím, že pan Honzajk dělá všechno dobře, nebo dokonce lépe než já, to byh tu asi už nebyl, ale v zásadě dělá to na čem jsme se dohodli a sice, že bude dělat vše přesně podle mých receptů, technologických postupů, mých manuálů a mých instrukcí, protože mu vlastně nic jiného nezbývá.
Než jsem Jardu, jak mu dnes říkám, přijal jako mého klienta, jsem si s ním, ještě z Ameriky, vyměnil stovky ne-li tisíce e-mailů a telefonních rozhovorů, no a dnes, protože přechodně žiji v Česku, s ním denně projednávám všechny úspěchy a neúspěchy, všechny chyby a stížnosti, kterých sice není moc, ale kterým věnujeme velku pozornost.
Chybami se člověk učí, a učí se i Jarda, a přesto, že ho hlídám, tak jich nadělal dost, ale dnes téměř po čtyřech let provozu restaurace STEAKGRILL v Račiněvsi, provozuje podle mých instrukcí a manuálů další restaruaci v Roudnici nad Labem, která zcela zcela upadala, ale která podle mého konceptu Fusion Cuisine by Assembly Cooking, je od prvého dne velice úspěšná.
To víte, hospoda je hospoda, jednou, obzvláště v sezoně, nevíte kam dříve skočit, a pak přijde okurková sezona nebo údobí před výplatou, a nemáte do čeho píchnut. Tudíž když je kterákoliv hospoda někdy prázdná tak to ještě není známka, že by tam něco dělali špatně.
Nevím, co je podstatou vašeho prohlášení, že Jarda strácí klienty, ale já, protože mám přesnou kontrolu toho co se v obouch těch restauracích děje, si to nemyslím ba naopak.
Musím si ale přihřát moji polívčičku tím, že si myslím, že Jarda je naopak velice úspěšný, ale nedám si vzít to, že je to jen díky tomu, že se snaží mně ve všem kopírrovat, že dělá vše přesně podle mých instrukcí a manuálů, tudíž za to, že se na mně odvolává mu musím dát kredit.
M. Klima
Koncept Steakgrill
Počet návštěv