Témata na hostovce
Cestovní ruch
Co, kdy, kde a jak
Etika
Etnické kuchyně
Gastronomie
Hygiena a sanitace
Jídla a jídelní lístky
Kdo, kdy, kde
Koho se to týká
Konzulting
Kuchyňské techniky
Michael D. Klíma
Nápoje (koktejly)
O čem se nemluví
Pohostinství
Případové studie
Restaurace a servis
Stroje, náčiní a zařízení
Ubytování
Zbožíznalství
Otázky a odpovědi
Otázka:
Dobry den pane Klimo,
ridil jsem se Vasim heslem, ze kdo se nepta, tak se nic nedozvi :o). Asi pred tremi dny jsem se dostal nejdrive na stranky gastronews, potom na steakgrill a pak i na Vasi hostovku a musim rici, ze jsem velmi prijemne prekvapen co vsechno jste stihnul napsat...Drzim Vam palce a preji predevsim pevne zdravi, at si ten duchod za 22 let jeste alespon 20 let uzijete :o).
K memu dotazu. Velmi me zaujal Vas koncept SteakGrill, ktery jste realizovali v Roudnici. A rad bych jej implementoval do sve planovane restaurace.
Pracuji momentalne na otevreni restaurace v meste s 10.000 obyvatel 100 km na vychod od Prahy Mym zamerem je prestavet podnik, ktery slouzil doposud jen jako pivni bar na restauraci s celodeni nabidkou teplych jidel. Kapacita je v soucasne dobe uvnitr na 50 mistech, s planovanym rozsirenim o zahradku a "kulturni stodolu" by kapacita stoupla na planovanych cca 100 mist.
Zajima me jakou formou poskytujete licenci, respektive, zda ji vubec poskytujete. Zda je to frenchising nebo jina forma. Pochopitelne me zajima cena a podminky teto licence. V pripade ze nabizite "pouze" sluzby formou Menu Klinika, tak me zajimaji naklady na vytvoreni zcela noveho menu v rozsahu podobnem jako ma Roudnice.
Ve meste je velke mnozstvi vselijakych hospod na pivo, ale na jidlo byste je spocital na prstech jedne ruky, vcetne asijskeho bistra. Uroven stravovani je v techto podnicich velmi spatna o cemz jsem se nekolikrat osobne presvedcil a proto bych s tim rad neco udelal a Vas koncept se mi velmi libi, predevsim svou propracovanosti a "blbuvzdornosti"
Dekuji predem za Vasi odpoved
S uctou
Martin Slanina
Odpověď:
Vážený Martine,
já sice to mám ještě 21 let do penze, pracuji co by konzultant i ješté téměř po celém jako včelička, ale občeas udělám takovou volovinu, že se zdarma podělím včesku o mé zkušenosti, které si nikdo ani neváží. To nemám na mysli Jardu Honzajka, kterému jsem pomohl otevřít již druhou, velice úspěšnou restauraci v roudnici.
Já ale po inernetu již nikomu rady nádvám, ale do 23. února mně můžete kontaktovat v Kalifornii na mklima1@cox.net, nebo potom na klima@steakgrill.cz pod heslem "MARTIN".
Koncept Steakgrill
Počet návštěv